• 8 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
     
  • 36 ΣΥΛΛΟΓΟΙ
     
  • 1851 ΑΘΛΗΤΕΣ
     

Νέα : Διαχείριση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στα πρωταθλήματα βόλεϊ

Διαχείριση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στα πρωταθλήματα βόλεϊ



Η ΕΟΠΕ ανακοινώνει τους Κανονισμούς Διαχείρισης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19  σε Πρωταθλήματα Βόλεϊ, σύμφωνα και με τις τελευταίες σχετικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 23/10/2020.

Σε όλα τα Πρωταθλήματα  Βόλεϊ, ισχύουν και εφαρμόζονται τα ειδικά πρωτόκολλα ομαδικών αθλημάτων όπως αυτά επικαιροποιούνται και ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ. Ειδικότερα ισχύουν όλα τα γενικά μέτρα που αφορούν τη τήρηση αρχείου εισερχόμενων στην εγκατάσταση, της υγιεινής των χώρων, της τήρησης ασφαλών αποστάσεων και ατομικής υγιεινής και των διαδικασιών απολύμανσης εγκαταστάσεων και    αθλητικού εξοπλισμού.

Σε περίπτωση ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1) ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ Covid-19 σε κάποιο από τα μέλη (αθλητές ή προπονητές), Τμήματος Σωματείου πετοσφαίρισης, του οποίου οι αθλητές/αθλήτριες δεν υπόκεινται και δεν διενεργούν προληπτικό μοριακό έλεγχο με RT-PCR ρινοφαρυγγικού δείγματος και ο οποίος/οποία συμπεριλαμβάνεται στην Αγωνιστική Λίστα του Τμήματος που έχει εκδοθεί, οι στενές, μη προστατευμένες επαφές:

Α. Χωρίς RT-PCR test: απέχουν από ομαδικές προπονήσεις ή αγώνες για δέκα (10) ημέρες από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα. Η ατομική άθληση επιτρέπεται.

Β. Με RT-PCR test: απέχουν από ομαδικές προπονήσεις ή αγώνες για πέντε (5)  ημέρες από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα. Η ατομική άθληση επιτρέπεται.
 
Την 5η  ημέρα γίνεται RT-PCR test και όσοι έχουν αρνητικό αποτέλεσμα μπορούν να επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις και αγώνες. Σε περίπτωση όπου, εννέα (9) τουλάχιστον αθλητές/αθλήτριες που συμπεριλαμβάνονταν στην Αγωνιστική Λίστα προηγούμενου αγώνα του συγκεκριμένου Τμήματος, έχουν αρνητικό αποτέλεσμα μετά το test, ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας του Τμήματος θα διεξαχθεί.

Οι αθλητές και τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ, κατά τη διάρκεια της αποχής από την αθλητική δραστηριότητα περιορίζουν τις κοινωνικές επαφές τους και τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Όποιος έχει οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα παραμένει στην οικία του και ενημερώνει σχετικά τον Ιατρό του Συλλόγου ή της Ομοσπονδίας για αξιολόγηση των ευρημάτων.

Αναλυτικά οι Κανονισμοί Διαχείρισης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19  σε Πρωταθλήματα Βόλεϊ ΕΔΩ.