• 8 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
     
  • 36 ΣΥΛΛΟΓΟΙ
     
  • 1851 ΑΘΛΗΤΕΣ
     

Αδαμίδης Ιωάννης

Βιογραφικό:

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1961. Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών. Τόπος μόνιμης κατοικίας μου είναι ο Φιλώτας Φλώρινας.

Υπήρξα ως αθλητής μέλος διαφόρων ομάδων πετοσφαιρικών Σωματείων: Θεσ/νίκης (ΕΣΠΕΡΟΣ, ΑΡΗΣ, ΜΕΝΤ), Κοζάνης (ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ) και Φλώρινας (ΜΠΣ ΦΙΛΩΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ) απο 1975 μέχρι το 2000.

Ασχολήθηκα με την προπονητική απο το 1982 και είμαι κάτοχος πτυχίου προπονητή Πετοσφαίρισης Α΄κατηγορίας και μέλος του ΣΕΠΠΕ. Ακόμη έχω το δίπλωμα Σχολής Διαιτητών - Κριτών Πετοσφαίρισης (1988).

Με τις ομάδες Αρώνα Πτολεμαϊδας, ΜΠΣ Φιλώτα Φλώρινας, Εθνικού Κοζάνης, ΓΣ κοζάνης, στο διάστημα της παρουσίας μου ως προπονητή :

- Καταλάβαμε την πρώτη θέση σε πρωταθλήματα ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων, παίδων της Δυτικής Μακεδονίας και

- Συμμετείχαμε σε τουρνουά ανόδου κατηγορίας, σε προκριματικές, ημιτελικές και τελικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Απο το Φεβρουάριο ως τον Μάιο του 2001 ήμουν προπονητής του Κλιμακίου Δυτικής Μακεδονίας, Απο τον Οκτώβριο του 2001 μέχρι και σήμερα, είμαι παράλληλα και Τεχνικός Περιφερειακός Συντονιστής της 2ης Περιφέρειας (Κεντροδυτικής Μακεδονίας) της ΕΟΠΕ.

Στα Πανελλήνια Διακλιμακιακά Πρωταθλήματα, που πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια, έχοντας στη σύνθεση των ομάδων μας αθλητές και αθλήτριες, που αναδεικνύονται με τη συμβολή όλων εκείνων που ασχολούνται με το Βόλλεϋ στην Περιφέρεια μας, κατακτήσαμε :

- τη δεύτερη θέση, τον Ιούλιο του 2003, στα αγόρια που γεννήθηκαν τα έτη 1987-1991 (ηττηθήκαμε στον τελικό, στο tie-break, απο την ομάδα της Αθήνας) &

- την πρώτη θέση, τον Ιούνιο του 2005, στα κορίτσια που γεννήθηκαν τα έτη 1990-1991 (νικήσαμε στον τελικό, στο tie-break, την ομάδα της Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας).

Παράλληλα και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών στελέχωσε στη συνέχεια, τα αντίστοιχα επίλεκτα group των ηλικιακών Εθνικών Ομάδων.

Συνεργάτης μου στο Κλιμάκιο της Κεντρικής Μακεδονίας, για τη φετεινή χρονιά είναι ο κύριος Χριστοφορίδης Δημήτριος, ενώ στο παρελθόν τη θέση αυτή κατείχαν οι κύριοι : Γιόντης Νάκης (2002) και Λουκάς Στέργιος (2003-2004).